Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 4 Ιουνιου του 2015 μας ηρθε αυτο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιτροπή του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη Προς την Κοινωνική Κουζίνα- ο Άλλος Ανθρωπος ΠΛΑΤΑΙΩΝ 55 ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ 55 10434 ΑΘΗΝΑ Βρυξέλλες, 4 Ιουνίου 2015 Αξιότιμοι κύριοι, Η Επιτροπή του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη συνεδρίασε υπό την προεδρία μου στις 3 Ιουνίου 2015. Στη συνεδρίαση αυτή, η επιτροπή κατάρτισε τον κατάλογο των νικητών του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη για τον κύκλο βράβευσης του 2015. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω ότι, μετά από πρόταση του κ. Μιλτιάδη Κύρκου, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επιτροπή αποφάσισε να σας απονείμει το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2015 και επιθυμεί να σας εκφράσει τα συγχαρητήριά της για τη βράβευσή σας. Για την απονομή του βραβείου θα διοργανωθεί δημόσια τελετή στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα σας. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ρυθμίσουμε το θέμα της απονομής. Η κεντρική εκδήλωση για όλους τους νικητές θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2015. Θα λάβετε πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση αυτή, στην οποία μπορείτε είτε να συμμετάσχετε αυτοπροσώπως είτε να στείλετε εκπρόσωπό σας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καλύψει το πλήρες κόστος του ταξιδίου και της διαμονής. Η γραμματεία του Βραβείου θα επικοινωνήσει μαζί σας στο επόμενο χρονικό διάστημα για να κανονιστεί η επίσκεψη αυτή. Θέλω να σας εκφράσω για μια ακόμη φορά τα συγχαρητήριά μου για τη βράβευσή σας με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη και ελπίζω ότι θα συναντηθούμε το φθινόπωρο στις Βρυξέλλες. Με εξαιρετική εκτίμηση, Sylvie Guillaume Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη.
Στις 11 Σεμπτεβριου 2015 στα Γραφεια του Ευρωπαικου κοινοβουλιου στην Αθηνα παρευθεθηκαμε μαζι με το Μητροπολιτικο κοινωνικο ιατρειο ελληνικου στην εκδηλωση και εξηγησαμε τους λογους,αφου ευχαριστησαμε τους ελληνες ευρωβουλευτες,Κουνεβα,Κυρκο και Παπαδιμουλη που μας προτειναν,που αρνουμαστε να παραλαβουμε το βραβειο θεωρωντας υποκριτικο να μας βραβευουν αυτοι που επεβαλαν σε μια χωρα το 65%,συμφωνα με τον προυπολογισμο της ελληνικης βουλης το 2014 να ζει στο οριο της φτωχιας( 420 ευρω το μηνα και 220 ευρω το μηνα) με το να υπαρχουν πανω απο 3.000.000 ανασφαλιστοι πολιτες,μπορεις να δεις το βιντεο εδω( https://www.youtube.com/watch?v=WvFuV-t02Mc ) και αφου μας ειπαν οτι αυτο δεν επιρεαζει,η αρνηση μας δηλαδη, το ταξιδι στις βρυξελες για να ακουστουν οι λογοι που αρνηθηκαμε το βραβειο τους,μας ηρθε αυτο απο τον κυριο Παπαδιμουλη σαν απαντηση της προεδρου της ευρωπαικης επιτροπης για το βραβειο του ευρωπαιου πολιτη 2015 κυριας Sylvie Guillaume, 

From: GUILLAUME Sylvie
Sent: 22 September 2015 14:53
To: PAPADIMOULIS Dimitrios
Cc: BARREIRA Lucie; ALATOPOULOS Kyriakos-Filippos
Subject: European Citizens' Prize and Greek laureates
Importance: High

Dear Colleague,
As Chancellor for the European Citizens' Prize, I've been informed that during the event organized for the Citizen's Prize 2015 Awarding, in Athens on 11th September 2015, the two national winners, namely 'Metropolitan Social Clinic' and 'Social Kitchen-The other human being", have refused to receive the medals.
Let me first express to you my surprise over the laureates' attitude: even if I can understand the reasons why they are refusing the Prize, I consider it as a non-sense to come to the ceremony in order to oppose to it at the end.
On the 14th October we will be organizing the general ceremony with all the 47 laureates.
The laureates already received they flight tickets but to me, since the winners are not ready to accept the EP Prize, I do not see why the EP should pay for their travel and stay.
I would be glad to quickly get your opinion on this in order for me to take the best appropriate decision regarding these laureates.
Best regards,

logo_mono_500px_fr
Sylvie Guillaume
Vice-Présidente du Parlement européen

 Κυρια Sylvie Guillaume σας ενημερωνουμε οτι τα εξοδα της μετακινηση μας θα τα βαλουμε εμεις και θα παρευβρεθουμε στις Βρυξελες για να ακουστει και οι δικη μας φωνη οσο και αν δεν το θελουν καπιοι καλοθελητες που σας ενημερωσαν απο το Ελληνικο γραφειο της Ευροβουλης για να μαθετε απο εμας τους ιδιους για πιο λογο ΔΕΝ παραλαμβανουμε αυτο το βραβειο με αποδειξεις,ονοματα εγραφα με επισημα χαρτια της ευρωπης αλλα και της ελληνικης βουλης. Εμεις θελουμε την Ευρωπη της Αλληλεγγυης,την Ευρωπη,του Σεβασμου προς ολους τους λαους,την Ευρωπη του Πολιτισμου ,την Ευρωπη της Δημοκρατιας και ΟΧΙ την Ευρωπη του χρηματος πανω απο τους ανθρωπους,ΟΧΙ την Ευρωπη του διαχωρισμου των λαων,ΟΧΙ την Ευρωπη της λιτοτητας και της φτωχειας και ΟΧΙ στην Ευρωπη του ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ και του Φασισμου.
Ευχαριστω πολυ 
Κοινωνικη Κουζινα Ο Αλλος Ανθρωπος Δωρεαν Φαγητο Για Ολους (Free Food For All)
Κωνσταντινος Πολυχρονοπουλος